En snabb guide till snabblån

En snabb guide till snabblån

Räcker inte pengarna till drömresan? Behöver du dryga ut klädbudgeten? Eller så kanske det är dags att byta ut mobiltelefonen mot en ny läcker modell? Det är inte alltid vi har råd, men med ett snabblån kan vi i alla fall få en liten knuff på vägen. Det gäller förstås också att ha råd att

Räcker inte pengarna till drömresan? Behöver du dryga ut klädbudgeten? Eller så kanske det är dags att byta ut mobiltelefonen mot en ny läcker modell? Det är inte alltid vi har råd, men med ett snabblån kan vi i alla fall få en liten knuff på vägen. Det gäller förstås också att ha råd att betala tillbaka lånet. Här kommer en snabbguide till snabblån som ger dig all information du behöver för att fatta ett smart lånebeslut.

 

Kort om snabblån

Snabblån är flexibla lån som oftast betalas ut till ditt bankkonto inom bara några timmar efter att du har ansökt om lånet. Allt sker online och är helt kostnadsfritt. Hur stort belopp du får låna beror helt och hållet på hur din ekonomiska situation ser ut.

Har du en stadig inkomst?

Är du tidigare kund hos kreditbolaget?

Hur står det till med skulder och betalningsanmärkningar?

Allt spelar roll när långivaren ska fatta beslut om din låneansökan. Det är sällan som en ansökan avslås helt. Däremot kan du få låna mindre pengar än du tänkt dig om det inte står helt rätt till med din privatekonomi. Vanligtvis går det bra att låna från 500 kr upp till 30 000 kr i snabblån. Hos vissa större banker går det att söka upp till 500 000 kr, men så höga belopp har oftast särskilda krav.

 

Billigaste snabblånet

Numera går det att hitta snabblån med så låg ränta som hos ett vanligt banklån. Marknaden är stor och har blivit alltmer konkurrenskraftig, vilket tvingar kreditbolagen att sänka sin ränta. Det du måste kika på innan du ansöker om ett lån är den effektiva räntan. Där bakas både ränta och avgifter in för att ge dig en helhetsbild av vad ditt lån faktiskt kommer att kosta.

Det perfekta snabblånet ger dig högsta möjliga lånebelopp till lägsta möjliga ränta. För att spara tid på sökandet är det en bra idé att sköta sökandet via en jämförelsetjänst. En av de populäraste aktörerna bland jämförelsetjänster idag är danska Fair Lån som samarbetar med ett trettiotal kreditbolag i hela Norden. I Sverige förmedlar man konkurrenskraftiga lån på den integrerade webbsidan Fair-laan.se. Ledande kreditgivare som Lendo, Bank Norwegian och Ferratum finns med i deras sökregister. Knappa in önskat lånebelopp, så sköter Fair Lån resten på bara någon minut och det är helt kostnadsfritt.

 

Ingen säkerhet för snabblån

Det som gör snabblånet så populärt är just att det inte kräver någon säkerhet. Det är din privatekonomi som avgör om du får låna pengar, hur mycket och under hur lång tid. Med privatekonomi menas i det här fallet inkomst och utgifter. Du behöver alltså inte sätta bostaden eller bilen som garanti för lånet, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att bli av med din ägodel om du skulle ha problem med att återbetala lånet. Det här är ett skäl till att snabblån är något dyrare än andra typer av privatlån.

 

Kort återbetalningstid

Ett annat skäl till att snabblån är dyrare än andra lån, är att det oftast går enkelt och snabbt att få lånet utbetalt. Samtidigt ska det också betalas tillbaka snabbt, gärna inom 30 dagar. Det går förstås att förlänga återbetalningstiden beroende på hur mycket pengar du lånat, men kom ihåg; ju snabbare du betalar tillbaka ditt lån desto billigare blir det.

 

redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel