Enkel och bra träning för hela kroppen?

Enkel och bra träning för hela kroppen?

För att komma igång med träning är det viktigt att det är både roligt och enkelt. Det enklaste är att börja springa. Det blir dock väldigt snabbt lite otrevligt att springa. Om det regnar, eller blåser, eller snöar eller… Istället kan du fundera på att skaffa några enkla redskap att ha hemma. En yoga matta,

För att komma igång med träning är det viktigt att det är både roligt och enkelt. Det enklaste är att börja springa. Det blir dock väldigt snabbt lite otrevligt att springa. Om det regnar, eller blåser, eller snöar eller… Istället kan du fundera på att skaffa några enkla redskap att ha hemma. En yoga matta, eller en träningsmatta och en kettlebell. Har du bara detta, så behöver du faktiskt inte mera.

 

Alla kan träna med en kettlebell, samtidigt är det tillräckligt krävande för att det ska ge resultat. Och det är faktiskt riktigt roligt. Det enda du ska tänka på är att du skaffar en, med rätt vikt. Det finns guider för detta på de flesta sidor där du kan skaffa en kettlebell.

 

Två bra övningar

  • Knäböjningar. Stå rak i ryggen med parallella fötter, axelbredds avstånd. Med böjda armar håller du kettlebellen upp framför dig, nära kroppen. Ut lite med rumpan och sedan böjer du knäna till c 90 graders vinkel. Med bra kraft reser du dig upp igen, stående med raka ben. Kettlebellen håller du bara still i ett bra grepp. Upprepa.

 

  • Nu står du med raka armar, håll kettlebellen med båda händer. Låt den hänga i sin tyngd framför dig. Luta dig lite framåt, bakåt med rumpan och medan du böjer knäna låter du kettlebellen svinga bakåt, mellan benen. Låt kettlebellen agera pendel och låt den svinga upp framför dig i raka ramar, medan du rätar ut knäna igen. Upp i axelhöjd, cirka. Och sedan tillbaka igen. Gunga med pendeln här.

 

Det finns flera bra videor du kan hitta på nätet, där du tydligt ser hur man jobbar med ett sådant här redskap. Sök på kettlebell och träning.  Ta sedan 20 minuters träning, morgon eller kväll, så kommer du ganska snart att se resultat av detta. Och resultat är roligt

 

 

 

redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel