Få din klädbudget att räcka längre

Få din klädbudget att räcka längre

Så står man där igen framför sitt garderobskåp och suckar frustrerat. Man har femtielva tröjor eller skjortor som ser bra ut, men bara två par byxor som man gillar. Och de ligger bägge tvättkorgen. Det är inte ovanligt att man upplever en obalans i sin klädesgarderob på det sättet. Orsaken kan bland annat vara att

Så står man där igen framför sitt garderobskåp och suckar frustrerat. Man har femtielva tröjor eller skjortor som ser bra ut, men bara två par byxor som man gillar. Och de ligger bägge tvättkorgen. Det är inte ovanligt att man upplever en obalans i sin klädesgarderob på det sättet. Orsaken kan bland annat vara att man köper kläder spontan. När man ser en tröja man gillar så slår man till, utan att reflektera över om man egentligen har mer behov av nya byxor. Och även om man reflekterar över det, så har man kanske inte överblick över vilka kläder man egentligen har.

Rensa ut och skaffa överblick

Därför är det ofta en bra idé att med jämna mellanrum gå igenom sin garderob. Se till att tvättkorgen är tom, och att det inte ligger kläder och flyter på andra ställen än i garderoben. Gå därefter igenom kläderna plagg efter plagg, och skriv ner hur många du har av respektive typ. Förutom att skaffa överblick, så ger det även ett bra tillfälle att rensa ut kläder som man inte längre gillar, eller passar. Hela och rena kläder som du inte längre använder kan säljas second hand, och utslitna eller trasiga kläder kan slängas.

Skriv ner det som du har mest behov av till din garderob

När du skaffat överblick över dina kläder så handlar det sen mes om att komma ihåg vad det nu var som man reellt saknade. Det kan därför vara smart att skriva ner det, på ett ställe som man ofta ser och därför påminns om det. Det kan exempelvis vara på ett block som ligger vid nattduksbordet eller på en liten griffeltavla i köket. Genom att minna dig själv om vilka kläder som du har behov av för stunden så minskar du risken för att du köper t-shirt nr 51 istället för snygga shorts, om det är det du har få av. På så sätt kan du få din klädbudget att räcka längre.

redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel