Fördelar med LED-belysning

Fördelar med LED-belysning

Det är idag rätt så populärt att välja LED belysning framför andra typer av lampor och belysning. Det är inte så konstigt, eftersom LED har många fördelar. Om du vill köpa lampor online och det i form av olika sorters led lampor, besök gärna https://www.lampornu.se/. En stor fördel med LED är att de är mycket

Det är idag rätt så populärt att välja LED belysning framför andra typer av lampor och belysning. Det är inte så konstigt, eftersom LED har många fördelar. Om du vill köpa lampor online och det i form av olika sorters led lampor, besök gärna https://www.lampornu.se/. En stor fördel med LED är att de är mycket energieffektiva. De förbrukar 80–90 % mindre energi än vad den vanliga glödlampan gjorde. Lägg då även till att den har en längre livstid än vad vanliga standardlampor har. Ofta har en led lampa och led belysning en livslängd på mellan 15 000 och 50 000 timmar. Det innebär att om den är på i 8 timmar per dag, har 30 000 timmar i livslängd, så kommer den att hålla i minst 7 år. En annan stor fördel är att led belysning genererar ingen värme. Det till skillnad mot vanliga som blir extremt varma.

Smart satsa på belysning med LED

När led först dök upp på marknaden, så fanns den bara i kalla, vita färger. Men sedan dess har det gått framåt och idag finns det som tur är LED-belysning i många olika färger och temperaturer. Det finns därmed flera olika versioner av ljuset på dem. En annan fördel är att när du slår på en LED lampa, så lyser den upp direkt. Andra typer av energibesparande lampor måste så att säga värmas upp. De tar en stund på sig att ge fullt ljus när du tänt din lampa. Så är det alltså inte med led, utan de lyser direkt upp. LED är även miljövänligt val när det gäller att välja belysning. Det eftersom de har en lång livslängd samt är så pass energieffektiva. De innehåller inget kvicksilver heller eller andra giftiga ämnen. Så med alla dessa fördelar, så gör du ett smart val genom att välja att köpa belysning med led!

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel