Nedsjunken framfot – vad är det och vem drabbas?

Nedsjunken framfot – vad är det och vem drabbas?

Nedsjunken framfot eller framfotsinsufficiens är ett fenomen som ofta uppstår för den som använder dåliga skor. Tyvärr är det förknippat med konstans smärta vilket kan leda till stora problem i vardagen. I den här texten ska vi fördjupa oss i vad nedsjunken framfot är, vad det beror på och vad du kan göra åt det.

Nedsjunken framfot eller framfotsinsufficiens är ett fenomen som ofta uppstår för den som använder dåliga skor. Tyvärr är det förknippat med konstans smärta vilket kan leda till stora problem i vardagen. I den här texten ska vi fördjupa oss i vad nedsjunken framfot är, vad det beror på och vad du kan göra åt det. Vi kommer bland annat att tipsa om rikta bra iläggssulor som du kan använda för att motverka själva problemen som orsakar nedsjunken framfot. Så läs vidare om du är nyfiken på att lära dig mer om ett vanligt problem när det gäller fötter som slitits lite för hårt.

Därför uppstår nedsjunket förfotsvalv

Många går och står med alldeles för dåliga skor. Om man dessutom står eller går stora delar av dagen finns det stor risk att drabbas av nedsjunket förfotsvalv (eller nedsjunken framfot som det också kallas). Det är särskilt vanligt att problemet uppstår hos äldre människor och bland de som ägnar sig mycket åt löpträning. Nedsjunken framfot kan också bero på stel stortå eller skador på foten. Nedsjunken framfot innebär att den främre delen av foten sjunkit ned vilket kan skapa en konstant smärta. Detta leder i sin tur ofta till problem att utföra vanliga vardagssysslor som att sköta om hemmet eller att gå till jobbet. Många gånger tvingas de som drabbats att sluta helt med sin träning, vilket verkligen kan vara en plåga för den som älskar att röra på sig.

Använd inlägg som behandling

Genom att använda sig av rejäla och högkvalitativa sulor kan du motverka orsakerna till nedsjunken framfot. Du kan läsa mer om behandling med hjälp av inlägg här. Genom att skapa en miljö för fötterna där fötternas muskler kan fungera som det är tänkt, på ett optimalt sätt, så minskas risken för nedsjunken framfot och själva orsaken till problemen bekämpas. Därför är det viktigt att hitta bra inlägg. Även om det är bra att söka hjälp hos en fysioterapeut är det inte säkert att de inlägg som du får där kommer att hjälpa dig på rätt sätt.

Använd våra tips och slipp problemen

Genom att använda dig av din nyvunna kunskap hoppas vi att du ska slippa problem med dina fötter i framtiden. Nedsjunken framfot är verkligen ett obehagligt tillstånd som man inte vill drabbas av. Genom att se över dina skor och dina inlägg så kan du öka chanserna att slippa problemen och/eller motverka den smärta som uppstått om du redan är drabbad.

Att våra fötter får fungera som det är tänkt är avgörande för att vi ska fungera och trivas i vardagen, så slarva inte med dina skor och dina sulor. Vi önskar dig ett varmt lycka till med att ta hand om dina fötter och dina hälsa på allra bästa sätt. Kom ihåg att inte snåla när det gäller inläggen, de kan vara avgörande för dina fötters hälsa!

redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel