Så väljer du rätt madrass

Så väljer du rätt madrass

Hur vet man vilken madrass som passar ens egen kroppstyp? Det kan vara svårt att komma fram till. Ett bra sätt att undersöka detta är att prova olika sängar. Det gäller att dessutom ha kunskap om olika madrasser. I den här texten kommer vi gå igenom några grundläggande saker som är bra att känna till

Hur vet man vilken madrass som passar ens egen kroppstyp? Det kan vara svårt att komma fram till. Ett bra sätt att undersöka detta är att prova olika sängar. Det gäller att dessutom ha kunskap om olika madrasser. I den här texten kommer vi gå igenom några grundläggande saker som är bra att känna till om olika typer av madrasser. Vi hoppas att det ska bli lite lättare för dig att välja madrass efter att du har läst nedanstående.

Resårmadrass eller skummadrass?

Ska man välja resårmadrass eller skummadrass? En resårmadrass passar bäst till ramsängar och ställbara sängar. I en resårmadrass finns det fjädrar i kärnan av madrassen, på det sättet skiljer den sig från skummadrassen. Skummadrasser passar utmärkt till ställbara sängar, eftersom de är mycket elastiska. Lägg inte resårmadrasser och skummadrasser direkt på golvet, det mår de inte bra av – eftersom de inte kommer få tillräckligt med luft underifrån för att kunna andas ordentligt.

Vilken fasthet ska jag välja?

Utgå från din vikt när du väljer fasthet. Väger du mindre än 75 kg så bör du välja en madrass med medium fasthet. Väger du 75–95 kg så bör du istället välja en madrass med fast fasthet. Väger du mer än 95 kg så är det läge att välja en madrass med multipocketfjädrar.

Det viktigaste när du väljer madrass är att den känns skön och att du tror att du kommer sova gott i den. Vikten av god sömn kan nämligen inte nog understrykas. Ju bättre du sover på natten desto piggare och effektivare kommer du vara på dagen. Genom att ha regelbundna sömnvanor, träna varje vecka och minska den psykiska stressen i livet kan du skapa goda förutsättningar för att kunna sova riktigt gott. Lycka till med ditt val av madrass.

redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel