Skor som är bra för ryggen

Skor som är bra för ryggen

Skor och fötterna påverkar hela kroppen, mer än du förstår. Med rätt skor så mår du bättre.  Skor som är anpassade efter hur just du går ger dig en bättre fothälsa. Försök hitta en sko som gör att dina fötter belastas jämt. Skorna ska ha en effektiv stötdämpning för det minskar belastningsskador.  Hur kan en

Skor och fötterna påverkar hela kroppen, mer än du förstår. Med rätt skor så mår du bättre. 

Skor som är anpassade efter hur just du går ger dig en bättre fothälsa. Försök hitta en sko som gör att dina fötter belastas jämt. Skorna ska ha en effektiv stötdämpning för det minskar belastningsskador. 

Hur kan en sko hjälpa 

Belastningen börjar nerifrån och fortsätter upp i kroppen. Likt ett hus – där är det viktigt att grunden är stabilt byggt. Precis så är skon viktig för en stabil kropp. Om grunden är sned blir det en sned byggnad. En rak grund däremot ger en rak byggnad –så stabila skor ger dig en stabil kropp. 

Minskar du belastningen på dina fötter så blir hela kroppen i balans och du mår bättre och du orkar mer. Förutom att våra skor har olika funktioner så går de flesta att anpassa sulan på. Det finns olika sulor för olika typer av problem. 

Det finns skor som: 

Förebygger problem med rygg och hållning 

Förebygger problem med fötter 

Förebygger belastningsskador 

Stärker din kropp som t ex MBT skorna 

   

Vad gör jag om jag har ömmande fötter? 

80 % av befolkningen i Sverige har något slags problem med sina fötterna, men gör ingenting åt det! Men det går såklart att göra något åt lindrigare fotbesvär. 

Det finns många olika hjälpmedel för att dina fötter och hela du ska må så bra som möjligt. Anatomiska sulor för att stödja fotvalv, förfot och häl. Fötterna får en bättre form
och det motverkar trötta och ömma fötter. Det dämpar tryck
och håller fötterna fräscha med ett material som doftar gott och även motverkar fotsvett. 

Arbetsskor 

Har du ett jobb där du står eller går mycket så är det viktigt att du har bra arbetsskor. Vilken typ av arbetssko du ska ha beror på vilket yrke du har. Jobbar man ute på till exempel byggen, så kan det vara viktigt att ha en arbetssko med stål hätta i. Bara för att skon är grov så behöver den inte vara tung oh obekväm. Det finns massa hjälp att få i butik för att anpassa skon efter just dina fötter. 

redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel