Vilken dammsugare skall man välja?

Vilken dammsugare skall man välja?

När man står inför att skulle köpa en ny dammsugare, så bör man först överväga om det är en klassisk dammsugare man skall gå efter, eller om man skall välja en robotdammsugare eller kanske bara en handdammsugare. Möjligheterna är minst sagt många. Det är såklart dels en smula efter vad man är mest bekväm med,

När man står inför att skulle köpa en ny dammsugare, så bör man först överväga om det är en klassisk dammsugare man skall gå efter, eller om man skall välja en robotdammsugare eller kanske bara en handdammsugare. Möjligheterna är minst sagt många. Det är såklart dels en smula efter vad man är mest bekväm med, men storleken på ens hem och de ytor man skall dammsuga spelar också in.

Tester och köpråd

Det finns en uppsjö av olika konsumenttester, inte minst inom dammsugarfältet. Det man skall komma ihåg innan man litar på första bästa test, och ”bäst i test” märkning, är att dessa test skiljer sig en hel del åt. Dels kan testerna testa utifrån olika parametrar, och kan vara olika noggrant utförda. Dessutom kan testerna vara betalda av en tillverkare som vill framhäva sina dammsugare. Om man skall kunna använda dessa tester till något så bör de med andra ord vara utförda av oberoende aktörer. En vanlig parameter som bliver testat är effekt, vilket anges i Watt och ger en fingervisning om sugkraft. Men egentligen har nästan alla modeller av vanliga dammsugare på marknaden idag tillräckligt med sugkraft för behoven i typiska svenssonhem. Det är dock inte säkert att det bliver lika rent bara för att sugkraften är tillräcklig.

Munstycke och praktiska egenskaper

En av de viktigaste faktorerna när man skall dammsuga med ett bra resultat, är att munstycket man använder är optimalt för underlaget som skall dammsugas. En annan del som ofta bliver jämfört i tester är filter, dock har de flesta moderna Hepa-filter idag, vilket är tillräckligt för de flesta. Dock skall man komma ihåg att byta ut filtret då och då, eftersom gamla filter bliver dåliga, och då kommer dammet du suger upp bara ut i rummet igen. Detta efter att dessutom ha svinat motorn till. Tillgång och priser på filter och påsar är därför värt att taga med i betraktning när man väljer. Hur mycket den väger, hur ergonomisk den är samt hur mycket den låter är även viktiga faktorer att överväga, och här kan det skilja sig en hel del mellan olika märken och modeller.

redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel